zondag 13 september 2009

Persbericht: Gouda buigt (weer) voor reljeugd...

Het burgerinitiatief Gouda’s Glorie organiseert op vrijdagavond 18 september a.s. een stadswandeling door de wijken van Gouda. De wandeling is een protest om aandacht te vragen voor de toenemende onveiligheid op straat en de straatterreur van “jongeren”. Helaas is de wandeling in de ons voorgestelde vorm verboden door PvdA-burgemeester Cornelis. De reden die hier voor gegeven was, is tekenend voor de situatie: "De politie en burgemeester kunnen niet de veiligheid garanderen van Nederlanders in Gouda oost na 20u00 's avonds."

Dit onderstreept meteen de noodzaak aan van onze wandeling! De Stadswandeling is georganiseerd om te laten zien dat de straten van de burgers zijn en niet van overlastgevende “jongeren”. Het burgerinitiatief wil dat de burgers weer veilig over straat kunnen, dat buschauffeurs met respect worden behandeld en dat onze vriendinnen, vrouwen en dochters niet meer voor hoer worden uitgemaakt. Helaas buigt burgemeester Cornelis weer voor de reljeugd. Uit angst voor hun reactie wordt het ons verboden te wandelen in onze eigen stad? Hoe ver zijn we afgegleden als stad en maatschappij, als de politie en de burgemeester van onze stad Nederlanders verbied te wandelen in een gedeelte van Gouda?

Na het dreigen met een juridische stappen hebben we een goede route bedongen. Op vrijdagavond 18 september zullen we een protestwandeling houden door het centrum van Gouda! De aanvangstijd is wel terug gezet naar 19u00 i.v.m. de politie-inzet die nodig is om in ieder geval de veiligheid rondom het centrum proberen te waarborgen na 21u00.

Gesterkt door de handelswijze van burgemeester Cornelis in deze zaak blijven onze eisen onverminderd van kracht:

Het burgerinitiatief Gouda’s Glorie eist:
• Uithuisplaatsing van structureel overlast gevende jongeren;
• Meer menskracht voor de politie;
• Een nultolerantiebeleid aangaande criminaliteit;
• Terugplaatsing van de camera's in de wijken met de meeste overlast;
• Het aftreden van de boterzachte burgemeester Cornelis. Want een burgemeester hoort er voor alle burgers te zijn en niet slechts voor zijn eigen achterban.

Het burgerinitiatief rekent op honderden deelnemers. Gezien de gevoelige thematiek wordt verwacht dat de politie ruimschoots aanwezig zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten